Kinderkamer trends 2022

Kinderkamer trends 2022

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we graag vooruit. Welke kinderkamer trends gaan we in 2022 terug zien in de kinderkamer? En welke trends van vorig jaar zijn blijvend?

kinderkamer trends 2022 - rotan hoofdbord - roze meisjeskamer

1. Soft Shapes

Wat je in elk interieur meer en meer ziet terug komen, zijn de zogenaamde “soft shapes”. Oftewel ronde en organische vormen. Deze ronde vormen spelen een steeds grotere rol in het interieur en ook in de kinderkamer zien we deze trend terug. Het is namelijk speels en zorgt voor een welkom contrast met de rechte lijnen die we toch al veelal in het interieur zien.

Hoe kan je deze trend toepassen in de kinderkamer? Naast dat er een aantal items in de kamer zullen staan met rechte lijnen, zoals een kast of bed, kan je zeker ronde vormen toevoegen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed, of kies voor een bed met ronde vormen in het frame, zoals bij ons Rotan Peuterbed Sam en Rotan Peuterbed Oliver Teddy. Ook kan je de ronde vormen terug laten komen in het behang, bijvoorbeeld in de vorm van bloemen.

kinderkamer trends 2022 

2. Kleuren uit de natuur

Waar de kinderkamer voorheen een kleurrijke plek was, zie je tegenwoordig steeds vaker het gebruik van natuurlijke kleuren terug. Dit is dan ook een van de kinderkamer trends voor 2022.

Mooie groentinten, terracotta kleuren en zelfs de kleur bruin zie je terug in de kinderkamer. Wij zijn fan! Want: het combineert prachtig met onze rotan items en geeft ook gelijk veel meer rust in de kinderkamer. Die wordt namelijk door het speelgoed vanzelf kleurrijk genoeg!

Wist je trouwens dat Flexa elk jaar een Kleur van het Jaar uitroept? Voor 2022 is dit “Bright Skies”. Je raad het al, geïnspireerd op een kleur uit de natuur, namelijk de lucht. En het fijne van deze kleur van het jaar, is dat hij zo lekker combineert met vele andere tinten uit de natuur! Je kan het bijvoorbeeld fris houden door te combineren met groen. Wil je het liever combineren met een een warme tint, dan zou je kunnen kiezen voor de kleur “Positive Blush”.

kinderkamer trends 2022 rotan

3. Hoge aaibaarheidsfactor

Dit is toch wel de fijnste kinderkamer trend van 2022! Want wie wil nu niet een “zachte” kinderkamer? Bye bye industriële meubels, hello knuffelbare stoffen. Deze trend kan je toepassen door het gebruik van zachte schapenvellen op de grond of in de stoel, een wollig vloerkleed en een aaibare bedsprei. Natuurlijk maak je het compleet door zachte kussens van bijvoorbeeld velours op het bed te leggen. Heerlijk toch?

Kinderkamer trends 2022 zachte stoffen

4. Behang

Wil je een statement maken? Kies dan voor een gaaf behang! Wij zijn groot van van het behang van Boras Tapeter en May and Fay. Deze kinderkamer trend kan je makkelijk combineren met de eerder genoemde trends door te kiezen voor een behang met een mooie natuurlijke kleur en organische vormen.

kinderkamer trends behang

5. Print op print

En we sluiten het lijstje van kinderkamer trends 2022 af met een gedurfde trend! Je hoeft tegenwoordig niet meer bang te zijn om diverse printjes te combineren. Een bloemenbehang met een dekbed met botanische print? Doen!

Deze gedurfde print-op-print-trend komt het beste tot zijn recht door een grove print te combineren met een fijne print, door kleurcontrasten op te zoeken of juist ton-sur-ton (kleuren uit dezelfde kleurgroep) te werken. Have fun and don’t be scared!

print op print

Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons op Instagram voor heel veel fijne kinderkamer inspiratie!

Er zijn nog veel meer voordelen voor het kiezen van een rotan peuterbed. Je leest ze hier.

 

Shop Tips

Rotan Hoofdborden

Rotan hoofdborden

Vloerkleden

vloerkleed kinderkamer

Rotan Opbergers

rotan opbergmand

Lampen

lampen kinderkamer

Rotan Bedden

rotan bedden

 

Terug naar blog