kinderkamer trends 2021

Kinderkamer Trends 2021

Wil je de kinderkamer aanpakken? Doe het meteen goed en laat je inspireren door de 5 meest fijne trends van 2021! Wij inspireren je op het gebied van materiaalkeuze, kleurgebruik en natuurlijk hebben we in dit rijtje ook de leukste shop tips opgenomen. Hierbij de kinderkamer trends 2021:

1. Gebruik van natuurlijke materialen

Dit is echt bij uitstek de kinderkamer trend van 2021. We zien in de kinderkamers zoveel mooie, natuurlijke materialen voorbij komen. Rotan is hierin het meest voorkomende materiaal. Denk hierbij aan lampen, spiegels, wanddecoratie, rotan kinderstoelen, opbergmanden of zelfs rotan bedjes. Wij snappen het wel. Rotan combineert lekker met zo ongeveer alle kleuren! Daarnaast geeft het de kinderkamer een warme touch.

Het gebruik van natuurlijke materialen zien we ook terug in de keuze die gemaakt wordt voor bijvoorbeeld beddengoed. Er zijn zoveel merkjes die dekentjes maken van gecertificeerd katoen of bijvoorbeeld van merinowol. Wij zijn fan van de het beddengoed van Garbo&Friends en de dekens van HVID Knitwear!  

rotan natuurlijke materialen

2. Kleurtrends in de kinderkamer

Passend bij de trend van natuurlijke materialen, past de trend van kleuren in natuurlijke tinten. Voor meisjes zie je veel zandkleuren gecombineerd met warme terra tinten. Voor de jongens wordt veel gebruik gemaakt van camel bruin en groen. Al deze mooie kleuren vind je ook terug in de natuur en passen daarom ook zo goed bij de meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Ken je de mooie kleuren verf (perfect passend bij deze trend) van Vestingh Paint & craft al? Hun LAB PAINT is een ecologische en duurzame verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Cokos rotan peuterbed Sam - rotan juniorbed - kinderkamer trends

Cokos rotan peuterbed Sam - rotan juniorbed - kinderkamer trends

3. Kinderkamer trend 2021: een statement muur door een gaaf behang

Wij houden van deze trend! Je geeft de kinderkamer een instant boost door een gaaf behangetje te gebruiken. En dit hoeft heus niet gelijk een hele kermis te worden! Pimpelmees heeft bijvoorbeeld super mooi behang met zeedieren, maar door maar 2 kleuren te gebruiken, blijft het toch een rustig geheel. En deze behangetjes zijn weer waanzinnig te combineren met de natuurlijke kleuren en materialen van de eerder genoemde trends... Wat HEERLIJK als alles zo lekker bij elkaar past!

kinderkamertrends - rotan bedje - peuterbed - behang

Kinderkamer trends - meisjeskamer behang - rotan peuterbed

4. Unisex kamertjes

Het valt ons op dat de jongenskamer zeker niet meer blauw hoeft te zijn en de meidenkamer is lang niet altijd roze. Nee, de natuurlijke kleuren zorgen er voor dat de basis van de kinderkamer tegenwoordig veel meer unisex is. Bruintinten vormen een warme basis en met stoere of lieve accessoires en meubels maak je er een echte meiden- of jongenskamer van.

kinderkamer inspiratie - kinderkamer trends - unisex kinderkamer

5. Duurzaam, duurzaam, duurzaam!

Duurzaamheid was nog nooit zo belangrijk. Je kan hier op zoveel manieren je steentje aan bijdragen. Natuurlijk door te kiezen voor duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld rotan. Wist je trouwens dat rotan tegenwoordig gezien wordt als de duurzame vervanger van hout? Dit omdat rotan weinig water nodig heeft en super snel groeit. We schreven eerder al eens een blog over dit mooie materiaal en waarom het zo'n duurzame keuze is.

Maar naast het kiezen voor duurzame materialen, kan je ook kiezen voor tweedehands items. Niets is zo duurzaam dan een meubelstuk een tweede leven geven. Want: het oude meubel wordt hergebruikt (en niet weggegooid) EN je koopt geen nieuw item.

Wist je trouwens dat je ons Rotan Peuterbed Oliver Teddy ook een tweede leven kan geven nadat je kindje er uit gegroeid is? Het bed bestaat namelijk uit 2 lounge fauteuils, dus kan daarna ook als chill hoekje gebruikt worden!

Er zijn nog veel meer voordelen voor het kiezen van een rotan peuterbed. Je leest ze hier.

Meer inspiratie?

Neem eens een kijkje op onze Instagram of Facebook pagina voor meer inspiratie en kinderkamer trends!

Terug naar blog