Wat is Rotan? rotan kamer roze

Wat is Rotan?

Rotan is een materiaal afkomstig van de rotanpalm. Het is een harde soort liaan, die groeit in de tropische regenwouden. De meeste rotan soorten zijn klimplanten, maar er zijn ontzettend veel verschillende typen.

Cokos Lifestyle Rotan voor kids - rotan peuterbed sam - rotan meisjesbed

Wat is het verschil tussen rotan, riet en bamboe?

Er bestaat wat verwarring tussen rotan, riet en bamboe. Zo gek is dat niet, deze materialen lijken ook erg op elkaar. Maar waar rotan een soort liaan is die groeit in de tropische regenwouden, is riet een waterplant en in principe niet geschikt om meubels van te maken.

In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter. Bamboe is een grassoort. Ook bamboe groeit als kool en daarom worden deze materialen tegenwoordig gezien als de duurzame vervanger van hout. Het is een sterk, flexibel materiaal en is makkelijk te vormen en buigen. Perfect dus voor het maken van meubels!

Duurzame vervanger van hout

Rotan groeit heel snel en heeft weinig water nodig. Je vind deze liaan soort niet meer alleen in de jungle, het is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur! Het gebruik van natuurlijke materialen, geeft meteen een warme uitstraling aan je interieur. Niet zo gek dus, dat je tegenwoordig in bijna elke kamer van het huis wel een rotan product terug vindt! En… het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win! 

Er zijn nog veel meer voordelen aan het kiezen voor een rotan peuterbed. Je leest het hier! 

Handgemaakt

Tegenwoordig kiest men voor duurzaam! Dan zit je met rotan meubilair helemaal goed. Daarbij wil men vaak iets exclusiefs, iets origineels. Ons meubilair wordt volledig met de hand gemaakt en is daarom altijd uniek! 

Rotan peuterbed Sam - peuterbed voor meisjes - meisjesbed - meisjeskamer

Peuterbed “Sam”

Ons waanzinnig mooie (unisex!) peuterbed Sam is werkelijk waar een echte eye catcher in de kinderkamer!

Het peuterbed is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het minimalistische design maakt dat het peuterbed ontzettend leuk staat in het kamertje van jongens en meisjes. Wij hebben voor peuterbed “Sam” gekozen voor een warme ‘honey brown’ kleur, wat extra warm oogt in de kinderkamer.

De afmeting 140×70 cm zorgt dat je kindje voldoende ruimte heeft in het juniorbed, maar is tegelijkertijd nog knus genoeg, zodat de overgang vanuit het ledikant niet zo groot is. Je kunt het bedje gebruikten tot zo’n 7 jaar.

Op zoek naar inspiratie?

Neem eens een kijkje op onze Instagram en Facebook pagina voor styling inspiratie voor jouw peuterkamer.

Terug naar blog