Over Cokos

Onze Missie

Zowel praktisch als mooi. Duurzaam en met oog voor detail gemaakt. Onze producten zijn bedoeld om door te geven van generatie op generatie, als een erfstuk.Natuurlijk, organisch, comfortabel en een lust voor het oog. Wij ontwikkelen onze producten met de gedachte dat het generatie op generatie mee moet gaan. Onze designs zijn daarom ook altijd tijdloos en unisex. Voor iedereen, voor altijd.

Cokos Lifestyle rotan speelgoedkist jongenskamer

Over ons

Tegenwoordig wordt ons dagelijks leven gevormd door een oneindige stroom van nieuwe, vaak kortstondige dingen. Wij verlangen naar de ‘goede oude dingen’. Met de kwaliteit van vroeger, toen spullen nog gemaakt werden om meer dan levenslang mee te kunnen. Die we in ons hart kunnen sluiten en met liefde doorgeven aan de volgende generatie. Een stukje familiehistorie.

Deze behoefte is ontstaan door een familiestuk dat een aantal verhuizingen niet had overleefd. Een prachtige rotan wieg. 10 jaar later, een zoon op komst, werd de zoektocht naar een dergelijke rotan wieg opgestart, om het familiestuk dat er niet meer was te vervangen. Destijds liep deze zoektocht uit op niets.

Toen onze zoon 2 jaar was, werd eenzelfde zoektocht op poten gezet. Ditmaal voor een rotan peuterbed. Maar ook hier vonden we niet wat we zochten. Zo kwamen we op het idee om zelf op vintage geïnspireerde rotan meubilair voor kinderen te ontwerpen. We vonden een professionele werkplaats waar met ambacht en jarenlange kennis en ervaring met de rotanpalm gewerkt wordt. Met designers die onze ideeën konden omzetten in een concreet ontwerp en met vakmensen die met de hand meubelstukken van hoge kwaliteit kunnen maken. En zo is het eerste product ontstaan: Rotan Peuterbed Sam. Vernoemd naar onze oudste zoon.

Cokos Lifestyle rotan peuterbedje

De naam Cokos…

Ook de naam van ons merk ‘Cokos’ is geïnspireerd op onze oudste zoon. Tijdens de zwangerschap maakten we altijd de grap dat hij ‘Co’  zou gaan heten. Dit in combinatie met zijn achternaam ‘Kos’, vormde de naam Cokos, uitgesproken als kokos. Dit was natuurlijk niet de naam die wij voor hem in gedachten hadden, maar het bleek wel de perfecte naam voor ons merk te zijn! 

 

Uniek kijkje achter de schermen

Het maken van een rotan meubelstuk, is een complex proces. Eentje waar met heel veel vakmanschap en passie aan gewerkt wordt door onze vaklieden in Indonesië. 

Wij vinden het dan ook oprecht zonde dat er over dit proces relatief weinig bekend is. Wist je bijvoorbeeld dat het buigen van de rotan lianen in de vorm zoals wij gekozen hebben voor ons Rotan Peuterbed Sam, 1 dag per bedje kost?

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om dit proces te volgen via ons Instagram of Facebook account.

Een uniek kijkje achter de schermen.