rotan peuterbed voordelen

De Voordelen van een Rotan Peuterbed

Wat zijn de voordelen van een rotan peuterbed? En waarom zou je kiezen voor een rotan bedje? In deze blog vertellen we je het allemaal! 

Rotan Peuterbed: Een Comfortabel en Stijlvol Kinderbed

Een rotan peuterbed is een unieke keuze als het gaat om het kiezen van een kinderbed voor je peuter. Dit soort bedden is gemaakt van het natuurlijke materiaal rotan, dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook heel duurzaam en comfortabel is. In deze blog zal ik je meer vertellen over de voordelen van een rotan peuterbed en waarom dit een goede keuze kan zijn voor zowel jongens als meisjes.

Wat is een Rotan Peuterbed?

Rotan is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de rotanpalm, die vooral groeit in Zuidoost-Azië. Het materiaal is duurzaam, lichtgewicht en flexibel en wordt vaak gebruikt om meubels van te maken. Een rotan peuterbed is dus een kinderbed dat gemaakt is van dit materiaal. Rotan peuterbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Zo kan je het perfecte bed voor jouw kind te vinden.

Voordelen van een Rotan Peuterbed

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen van een rotan peuterbed voor jouw kind:

  1. Natuurlijk materiaal - Rotan is een natuurlijk materiaal dat duurzaam is en lang meegaat. Het is ook een hernieuwbare grondstof, wat betekent dat het milieuvriendelijk is en niet bijdraagt aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen.

  2. Stijlvol design - Rotan bedden hebben een tijdloze uitstraling die perfect past in verschillende soorten interieurs. Ze zijn elegant en stijlvol en voegen een vleugje sfeer toe aan elke kamer. Rotan Peuterbedden zijn niet voor niets zo populair!

  3. Comfortabel - Rotan bedden zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook comfortabel om in te slapen. Het natuurlijke materiaal is ademend en zorgt voor een goede ventilatie, wat bijdraagt aan een goede nachtrust voor jouw kind.

  4. Lichtgewicht - Rotan bedden zijn lichtgewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Dit is vooral handig als je jouw kinderkamer opnieuw wilt inrichten of als je het bed wilt verplaatsen naar een andere kamer.

  5. Makkelijk in onderhoud - Rotan bedden zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Je kunt ze schoonmaken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Bovendien zijn rotan bedden meestal behandeld met een beschermende coating om de duurzaamheid te verbeteren en ze gemakkelijker schoon te maken.

voordelen rotan peuterbed

Rotan Peuterbedden voor Meisjes

Als je op zoek bent naar een bedje voor meisjes, dan zijn er veel verschillende stijlen waaruit je kan kiezen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een rotan hoofdbord met elegant ontwerp aan te schaffen. Het voordeel van een rotan hoofdbord is dat je deze zowel achter het ledikant, het peuterbed en het eenpersoonsbed kan plaatsen. Zo groeit het met je dochter mee en kan je lang plezier hebben van je aankoop. 

Je kan ook kiezen voor een rotan peuterbed voor meisjes. Mooie ronde vormen die goed matchen met het behang dat jullie voor haar kamer gekozen hebben, of juist een wat rechter model? Alles kan! Het voordeel van rotan peuterbedden is, dat ze qua stijl en kleur eigenlijk overal mooi bij matchen. Of je nu voor een roze muur gaat, of voor een groen bloemenbehang: een rotan peuterbed past er altijd bij! 

waarom rotan bed

Rotan peuterbed voor jongens

Rotan bedden zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor meisjes, maar ook voor jongens. Een rotan peuterbed voor jongens kan een ontzettend mooie toevoeging zijn in de slaapkamer van je zoon. Kies bijvoorbeeld voor ons Rotan Peuterbed Sam, met een donkerdere kleur en vintage uitstraling. Prachtig bij donkerblauw en groen. Of wat dacht je van het Rotan Peuterbed Oliver Teddy? Een stevig rotan peuterbed, met het patroon van sterren en de maan. Perfect voor de kleine astronauten onder ons! 

rotan peuterbed jongens

Rotan bed 1 persoons: Geschikt voor oudere kinderen

Een rotan bed 1 persoons is geschikt voor oudere kinderen die uit hun peuterbed zijn gegroeid. Rotan peuterbedden staan wat lager bij de grond, waardoor het een veilige optie is voor peuters. Wanneer je kindje 6 jaar oud is, gaat hij of zij vaak over naar een eenpersoonsbed. Wij hebben prachtige hoofdborden om je eenpersoonsbed op te fleuren en de mooie rotan stijl te behouden in de kinderkamer. 

Ons Rotan Hoofdbord "Leaves" is een rond en dromerig ontwerp, wat in onze optiek prachtig staat in de meisjeskamer. Ons Rotan Bedhuisje, maakt van de slaapplek van jouw kind een knus hoekje. 

Rotan is tijdloos

Nog een groot voordeel van rotan is: het tijdloos. Het is geen trend, maar een blijvend item. Het materiaal is blijvend, de ontwerpen zijn blijvend en het is voor alle leeftijden. Oftewel: echt een investering voor het leven! 

Wij ontwerpen onze meubelstukken dan ook altijd met de gedachte dat ze generatie op generatie mee moeten gaan. Als een erfstuk. We vinden het daarom ook belangrijk dat een meubelstuk meerdere functies kan invullen. Zo bestaat ons Rotan Peuterbed Oliver Teddy bijvoorbeeld uit 2 lounge fauteuils, zodat je het bedje later ook nog in die functie kan gebruiken. Onze Rotan Speelgoedkist Luna, is naast een speelgoedkist ook een bankje. En het Rotan Bedhuisje kan ook gebruikt worden voor een knusse werkplek of worden ingericht als fijn leeshoekje. Oftewel: alles is mogelijk! 

Handgemaakt rotan bed

Wist je dat alle rotan meubelstukken uit onze collectie met de hand gemaakt worden? Het maken van een rotan meubelstuk, is een complex proces. Eentje waar met heel veel vakmanschap en passie aan gewerkt wordt door onze vaklieden in Indonesië. 

Wij vinden het dan ook oprecht zonde dat er over dit proces relatief weinig bekend is. Wist je bijvoorbeeld dat het buigen van de rotan lianen in de vorm zoals wij gekozen hebben voor ons Rotan Peuterbed Sam, 1 dag per bedje kost?

Inspiratie

Volg ons op Instagram en Facebook voor een fijne dosis rotan-inspiratie! 

Terug naar blog