Duurzame kinderkamer

Duurzame kinderkamer

Tegenwoordig wordt ons dagelijks leven gevormd door een oneindige stroom van nieuwe, vaak kortstondige dingen. Wij verlangen naar de duurzame kinderkamer en de ‘goede oude dingen’. Met de kwaliteit van vroeger, toen spullen nog gemaakt werden om meer dan levenslang mee te kunnen. Die we in ons hart kunnen sluiten en met liefde doorgeven aan de volgende generatie. Een stukje familiehistorie.

Elk Cokos meubelstuk wordt volledig met de hand gemaakt en is een uniek kunstwerk op zich.

Het vormen van het materiaal vereist uiterste nauwkeurigheid en puur vakmanschap. Traditionele gereedschappen helpen om dit natuurlijke materiaal vorm te geven. Maar geen enkel stuk gereedschap kan de ervaring van de vakman of -vrouw vervangen, die nodig is voor het bewerken van rotan.

duurzame kinderkamer rotan bed

Duurzaamheid en Vakmanschap

Omdat ze zo snel groeien, worden rotanpalmen gecategoriseerd als een van de meest duurzame materialen voor gebruik bij de productie van meubels. Deze snelgroeiende klimplant kan om de 5 tot 7 jaar geoogst worden, waardoor het niet nodig is om de oogst kunstmatig te versnellen.


Naast de vele voordelen die rotan zo populair maken bij het maken van meubels, is het natuurlijke materiaal ook een duurzaam alternatief voor het kappen van bomen. De rotanpalm gedijt alleen in intacte regenwouden met voldoende bomen om deze klimplant te ondersteunen. Dit betekent dat de rotanteelt direct verband houdt met het behoud van het ecosysteem, de fauna en de bescherming van inheemse regenwouden.


Rotan producten zijn naast heel mooi, ook nog eens super duurzaam. Rotan wordt zelfs de duurzame vervanger van hout genoemd en doordat elk product met de hand gemaakt wordt, wordt er niet machinaal geproduceerd. Al met al het perfecte materiaal voor in de duurzame kinderkamer.

Er zijn nog veel meer voordelen voor het kiezen van een rotan peuterbed. Je leest ze hier.

rotan bedje duurzame kinderkamer

Geef het door...

Natuurlijk, organisch, comfortabel en een lust voor het oog. Wij ontwikkelen onze producten met de gedachte dat het generatie op generatie mee moet gaan. Onze designs zijn daarom ook altijd tijdloos en unisex. Voor iedereen, voor altijd.

Het doorgeven van een meubelstuk is het duurzame alternatief voor het aanschaffen van een nieuw meubelstuk. Een familiestuk mag dan ook niet ontbreken in de duurzame kinderkamer.

duurzaam rotan

Rotan Peuterbed Sam

Het rotan peuterbed “Sam” is een prachtig handgemaakt peuterbed met een tijdloos en unisex design. Een echte eye catcher in de kamer van jouw kindje! Rotan is een ontzettend duurzaam en sterk materiaal.


Dit is een Rotan Peuterbed met een op vintage geïnspireerd design. Daardoor is er voor dit bed plek in zowel de jongens- als meisjeskamer. Wanneer de kinderen er uit gegroeid zijn, is het de bedoeling dat het bed een nieuwe functie binnen het gezin krijgt, bijvoorbeeld als day bed. En wil je het daarna bewaren voor de volgende generatie? Dan is het peuterbed gemakkelijk uit elkaar te halen en op te slaan zonder dat het te veel ruimte kost. Klaar voor de volgende generatie…

duurzame kinderkamer roze

Rotan Speelgoedkist en bankje Luna in je duurzame kinderkamer

De Rotan Speelgoedkist Luna is ontworpen met 2 functies: een ruime opberger en een bankje met zacht kussen. En zeg nou zelf… Zelfs als je geen kinderen hebt is deze opberger een must have voor je interieur! Met vakmanschap gemaakt van rotan en webbing. De must have voor de duurzame kinderkamer.


De speelgoedkist zorgt met zijn ruime afmetingen voor voldoende opbergruimte. Het kussen zorgt er voor dat de opbergkist ook gebruikt kan worden als bankje om lekker een boekje op te lezen.

duurzame kinderkamer jongenskamer rotan speelgoedkist

Rotan Kinderstoel Luc

Onze hoge rotan Kinderstoel “Luc” is een prachtige handgemaakte kinderstoel met een tijdloos en unisex design. Een echte eye catcher aan de eettafel! Rotan is een ontzettend duurzaam en sterk materiaal.


Het eigentijdse design uitgevoerd in rotan, maakt dat deze kinderstoel prachtig staat aan elke eettafel. Is je kindje te groot geworden voor de kinderstoel, maar nog te klein is voor een gewone stoel? Dan is de Hoge Rotan Kinderstoel Luc hoog genoeg om aan de eettafel te zitten. De comfortabele steun voor de voeten maakt dat je kindje lekker zit, maar is ook perfect te gebruiken als steun om zelf op de stoel te klimmen.


Gezellig samen eten en knutselen, je kind kan door de hoogte van de stoel overal goed bij!

duurzame rotan kinderstoel

Meer inspiratie?

Volg ons op Instagram, Facebook en Pinterest.

Terug naar blog