Wanneer van Ledikant naar Peuterbed

Wanneer is het tijd om over te stappen van een ledikant naar een peuterbed?

Je baby is inmiddels een peuter geworden en het ledikant wordt te klein. Wanneer is het tijd om over te stappen naar een peuterbed? Dit is voor veel ouders een vraag waar ze mee worstelen. In dit artikel lees je meer over de overgang van een ledikant naar een peuterbed en waar je op moet letten bij het kopen van een rotan peuterbed of rotan juniorbed.

De juiste timing

Het moment van overstappen naar een peuterbed is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en ontwikkeling van je kind. Over het algemeen wordt aangeraden om tussen de 2,5 en 3,5 jaar over te stappen naar een peuterbed. Dit is meestal het moment waarop kinderen zelf uit bed kunnen klimmen en een grotere slaapruimte nodig hebben. Het is belangrijk om te letten op de signalen die je kind afgeeft en niet te vroeg of te laat over te stappen.

Wanneer van ledikant naar peuterbed

De voordelen van een rotan peuterbed of rotan juniorbed

Als je besluit om over te stappen van ledikant naar een peuterbed, is een rotan peuterbed of rotan juniorbed een goede optie. Rotan is een duurzaam en sterk materiaal dat goed past bij verschillende interieur stijlen. Een rotan peuterbed of rotan juniorbed heeft vaak een lage instap en zijpanelen, waardoor je kind veilig kan slapen. Daarnaast zijn bij Cokos.eu rotan peuterbedden verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor je een bed kunt kiezen dat past bij de rest van de kinderkamer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rotan peuterbed?

Als je een rotan peuterbed wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het bed en of het past in de kamer van je kind. Een voordeel van een peuterbed is dat deze kleiner is dan een eenpersoonsbed en daardoor ook makkelijk in de kleinere kinderkamer past. Maak de overstap voor je kindje leuk door hem of haar te betrekken in de keuze voor een bedje en/of beddengoed. 

Rotan Peuterbed Sam

Conclusie

De overgang van een ledikant naar een peuterbed is een spannende tijd voor zowel ouders als kinderen. Het is belangrijk om goed te letten op de signalen die je kind afgeeft en op het juiste moment over te stappen. Een rotan peuterbed of rotan juniorbed is een goede optie als je op zoek bent naar een stijlvol en duurzaam bed voor je peuter. 

Inspiratie

Hoe zien de peuterbedden er uit in een stoere jongenskamer of juist in een meisjeskamer? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram en Facebook