Peuterbed Meisje

Peuterbed Meisje

Voordat je het weet, is je kleine meid alweer uit haar ledikant gegroeid. En dan is het tijd om na te denken over een groter bed. Welke keuzes heb je en wat is voor jullie de beste keuze? Kies je meteen voor een groot kinderbed, of ga je toch voor een tussenstap en kies je voor een peuterbed meisje? De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van wat bij jullie als ouders en jullie dochter past. Geen enkele keuze is fout en alles kan. Het is natuurlijk wel van belang dat je kiest voor een veilig bed. Bij Cokos vind je peuterbedden van rotan. Rotan peuterbedden zijn duurzaam en staan natuurlijk prachtig in de kinderkamer! 

De kinderkamer moet rust, veiligheid en comfort bieden. Daar vind je bij ons de mooiste peuterbedden. 

Peuterbed Meisje
Van een ledikant naar een peuterbedje of een kinderbed?

Een ledikantje is doorgaans 120 cm lang. Je zal begrijpen dat je kindje dit vrij snel ontgroeid is. Natuurlijk is dit, naast een wieg, wel de beste keuze om je baby in te laten slapen. Een ledikant biedt veiligheid en geborgenheid. Maar wanneer je kindje de leeftijd van ongeveer 18 maanden heeft bereikt, is het tijd om na te denken over een vervolgstap. Die keuze is voor sommige ouders moeilijker dan je zou denken. Je kunt kiezen uit de overstap naar een peuterbed meisje, of naar een gewoon kinderbed. Een peuterbed is 70x140 cm en een kinderbed, ofwel een 1-persoonsbed, is 90x200 cm. Er zijn een aantal overwegingen die je mee moet nemen wanneer je kiest voor een groter bed voor je kindje.

Rotan peuterbed

Een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd, is een fijne tussenstap voor je dochter nadat zij het ledikantje ontgroeid is. Doordat het peuterbed kleiner is als een eenpersoonsbed, voelt het voor je kindje toch nog geborgen aan. 

Een peuterbed voor meer geborgenheid

Niet alleen voor jullie meisje is de overstap van het ledikantje naar een groot bed een grote stap. Ook voor jullie als ouders is het spannend! Want je kleine kan nu ineens zelf uit bed klimmen en zou zelfs uit bed kunnen vallen!

Daarom hebben peuterbedden bij het hoofd- en voeteneind hogere zijkanten dan een gewoon bed. Dit zorgt er voor dat je kindje wordt "tegengehouden" als hij of zij uit bed dreigt te vallen. Ook bieden de hoge zijkanten een gevoel van geborgenheid, zoals ze dat ook in het ledikantje hebben ervaren. 

Peuterbed meisje
De ideale tussenoplossing voor de kleine kinderkamer

De babykamer is vaak het kleinste kamertje in huis. Maar om naast de stap van een nieuw bed nu ook gelijk een hele nieuwe kamer te introduceren, is misschien wat veel voor je kleintje. Dan is een peuterbed meisje precies wat je zoekt. Door de tussenmaat is het niet alleen een fijne slaapplek die je dochter geborgenheid biedt, het neemt ook minder ruimte in dan een groot bed. 

Veilig groot worden

Een peuterbed is een goede manier om je kindje steeds wat zelfstandiger te laten worden. Doordat het bedje wat lager en kleiner is dan een groot bed, kan je kind makkelijk in- en uitstappen. 

Rotan Peuterbed meisjes
Inspiratie

Hoe style je ons rotan peuterbed voor meisjes? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram en Facebook