Bamboe Bed

Bamboe bed

Een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd, is een fijne tussenstap voor je kindje nadat hij of zij het ledikantje ontgroeid is. Doordat het peuterbed kleiner is als een eenpersoonsbed, voelt het voor je kindje toch nog geborgen aan. Een bamboe bed is een stijlvolle en duurzame optie.

Een peuterbed voor meer geborgenheid

Niet alleen voor je kindje is de overstap van het ledikantje naar een groot bed een grote stap. Ook voor jullie als ouders is het spannend! Want je kleine kan nu ineens zelf uit bed klimmen en zou zelfs uit bed kunnen vallen!

Daarom hebben peuterbedden bij het hoofd- en voeteneind ook hogere zijkanten dan een gewoon bed. Dit zorgt er voor dat je kindje wordt “tegengehouden” als hij of zij uit bed dreigt te vallen. Ook bieden de hoge zijkanten een gevoel van geborgenheid, zoals ze dat ook in het ledikantje hebben ervaren. 

De ideale tussenoplossing voor de kleine kinderkamer

De babykamer is vaak het kleinste kamertje in huis. Maar om naast de stap van een nieuw bed nu ook gelijk een hele nieuwe kamer te introduceren, is misschien wat veel voor je kleintje. Dan is een peuterbedje precies wat je zoekt. Door de tussenmaat is het niet alleen een fijne slaapplek die je kindje geborgenheid biedt, het neemt ook minder ruimte in dan een groot bed. Een bamboe bed is naast duurzaam, ook nog eens een echte eye catcher in de kinderkamer.

Veilig groot worden

Een peuterbed is een goede manier om je kindje steeds wat zelfstandiger te laten worden. Doordat het bedje wat lager en kleiner is dan een groot bed, kan je kind makkelijk in- en uitstappen. 

 

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal afkomstig van de rotanpalm. Het is een harde soort liaan, die groeit in de tropische regenwouden. De meeste rotansoorten zijn klimplanten, maar er zijn ontzettend veel verschillende typen.

Wat is het verschil tussen rotan, riet en bamboe?

Er bestaat wat verwarring tussen rotan, riet en bamboe. Zo gek is dat niet, deze materialen lijken ook erg op elkaar. Maar waar rotan een soort liaan is die groeit in de tropische regenwouden, is riet een waterplant en in principe niet geschikt om meubels van te maken.

In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter. Bamboe is een grassoort. Ook bamboe groeit als kool en daarom worden deze materialen tegenwoordig gezien als de duurzame vervanger van hout. Het is een sterk, flexibel materiaal en is makkelijk te vormen en buigen. Perfect dus voor het maken van meubels!

Duurzame vervanger van hout

Rotan groeit heel snel en heeft weinig water nodig. Je vind deze liaansoort niet meer alleen in de jungle, het is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur! Het gebruik van natuurlijke materialen, geeft meteen een warme uitstraling aan je interieur. Niet zo gek dus, dat je tegenwoordig in bijna elke kamer van het huis wel een rotan product terug vindt! En… het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win!

Inspiratie

Hoe ziet een bamboe bed er uit in een jongenskamertje of juist in een meisjeskamer? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram en Facebook