Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis

Peuterbedjes

Peuterbedjes

Onze rotan peuterbedjes worden met veel zorg en liefde met de hand gemaakt in Indonesië. Samen met de ontwerper in Indonesië hebben wij dit bedje speciaal voor jouw kleintje ontworpen.

Een peuterbed gaat lang mee

Als je kindje 18 maanden is, kan hij al slapen in een peuterbed. De meeste kindjes gaan vanaf 2,5 jaar in een peuterbedje slapen. Daarna gaat het bed mee tot hij minstens 6 jaar oud is!

Peuterbedjes worden ook wel juniorbed genoemd. Het is een fijne tussenstap tussen het ledikant en een eenpersoonsbed. Een eenpersoonsbed is vaak nog te groot en geeft niet het veilige geborgen gevoel van een peuterbed. De geborgenheid van een peuterbed lijkt het meest op het ledikant en maakt dat je kindje makkelijker zal wennen aan het nieuwe bed. Daarnaast biedt een peuterbed net wat extra bescherming tegen het uit bed vallen, doordat het hogere zijkanten heeft. Ook is een peuterbed lager dan een eenpersoonsbed, zodat je zoontje er makkelijk zelf in- en uit kan stappen.  

Waarom kiezen voor rotan?

Rotan groeit heel snel en heeft weinig water nodig. Je vind deze liaansoort niet meer alleen in de jungle, het is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur! Het gebruik van natuurlijke materialen, geeft meteen een warme uitstraling aan je interieur. Niet zo gek dus, dat je tegenwoordig in bijna elke kamer van het huis wel een rotan product terug vindt! En… het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win!

Peuterbedjes

Je kleintje wordt al zo groot, maar toch is hij/zij nog zo klein. Gelukkig zijn er peuterbedjes! Zo kan je zoontje of dochter veilig groot worden. 

Rattan Toddler bed Sam

Ons lieve, maar toch ook stoere rotan peuterbed Sam is speciaal voor Cokos ontworpen en wordt met de hand gemaakt in Indonesië. Van dit bedje heeft je kindje echt jarenlang plezier! de verhoogde zijkanten bij het hoofd- en voeteneind zorgen er voor dat je kleintje niet zomaar uit bed kan vallen. Ook is het bedje laag genoeg voor je kindje om zelf veilig in en uit te stappen. Perfect dus voor de overstap van het ledikantje naar een groter bed. 

Handgemaakt peuterbed

Onze bedden worden speciaal voor ons met de hand gemaakt in Indonesië van rotan, een natuurproduct.  Al onze items zijn daarom uniek! Er zullen daarom altijd kleine onderlinge verschillen en imperfecties zijn. Controleer je bedje regelmatig en schuur waar nodig onregelmatigheden weg, zodat je kindje er altijd veilig in kan slapen. 

Peuterbedjes - Cokos Rotan peuterbed Sam - peuterbed jongen - juniorbed
Peuterbedjes - Cokos Rotan peuterbed Sam Meisjesbed_ peuterbed meisjeskamer
Peuterbedjes - Rotan Peuterbed Sam Cokos - meisjes bed - beste peuterbed
Je peuter wordt te groot voor het ledikant. Maar koop je nu een groot bed of kies je toch beter voor een juniorbed?

Vaak twijfelen ouders of een juniorbed wel een goed idee is. Ze willen niet graag geld uitgeven voor een bedje, wat slechts enkele jaren op de kinderkamer staat. Wij geven je vijf goede redenen om toch voor een juniorbed te kiezen:

1. Het kleinere formaat helpt hen rustiger te slapen

Heel wat kinderen voelen zich veilig in hun ledikantje met spijlen. Een groot, open bed kan beangstigend zijn en daarom zorgen voor minder slaapcomfort. Met een juniorbed, maak je de stap naar een uiteindelijk groot bed een stuk kleiner en vertrouwder. Het formaat is kleiner dan een eenpersoonsbed en doordat de randen en zijkanten hoger zijn, voelt het vertrouwd. Toch is het bed al groot genoeg voor jouw “grote” meid of jongen!

2. Gemakkelijker in- en uitstappen

Juniorbedden zijn vaak een tikje lager dan eenpersoonsbedden. Dat maakt het voor jouw kindje gemakkelijker in en uit het bedje te stappen. Draagt je kindje ’s nachts nog een luier en leert het ’s nachts naar het toilet te gaan? Komt je kleuter ’s nachts nog bij jou in bed liggen? Vooral dan wil je liever niet gewekt worden door een gillende peuter die in het donker niet uit dat hoge bed kan.

3. Val niet uit het bed!

Uit bed vallen; de grootste angst van moeders bij het kopen van een nieuw bed. Juniorbedden bieden vaak het voordeel dat ze aan de zijden decoratieve elementen inbouwen, waardoor je kindje minder snel uit bed valt.

Ons rotan peuterbed Sam heeft links en rechts van het hoofdje en aan het voeteneind zo’n nog decoratief element. Deze begrenzing vlakbij het hoofd helpt ervoor te zorgen dat je peuter niet zo maar uit bed kan vallen.

4. Maar de kosten van een juniorbed dan…?

Ja, je schaft een “extra” bed aan tenopzicht van wanneer je gelijk een overstap maakt naar een eenpersoonsbed. Maar dit weegt niet op tegen het slaapcomfort voor je kindje en daarmee ook voor jullie als ouders. Je kindje is met 2 jaar (de leeftijd waarop de overstap naar het juniorbed vaak gemaakt wordt) echt nog klein en moet nog een hoop leren. Zelf in en uit bed klimmen (en omgaan met deze vrijheid), zindelijk worden (ook ‘s nachts), stoppen met duimen/speen, en nog veel meer. Daarnaast is het ook voor je kindje ontzettend leuk en stoer als hij/zij met de leeftijd van 6 jaar naar een echt groot bed mag gaan! Het peuterbed zal blij ontvangen worden door het broertje of zusje. 

En zeg eerlijk… Je baby slaapt maar 12 weken in een wieg, maar 2 jaar in een ledikant en kan ruim 4 jaar in een peuterbed slapen! Opgroeien kost veel energie. Slapen in een comfortabele en veilige omgeving is belangrijk. Daarom zijn wij groot voorstander van het juniorbed. 

5. Meer ruimte

Op de kinderkamer staat heel wat speelgoed. Toch speelt je peuter vooral in de ruimte waar ook jij op dat ogenblik bent. Vanaf zo’n 3 jaar gaat je kind steeds vaker zelfstandig naar “zijn kamer” om er te spelen of een rustig moment te hebben. Een eenpersoonsbed neemt veel plaats in. Een juniorbed daarentegen geeft je kind ruimte om de kinderkamer beter te leren kennen. Het speelgoed zal snel verspreid liggen over de hele kamer, maar net dat bewijst dat je kind – letterlijk – de ruimte ook nodig heeft om zijn zelfstandigheid te ontdekken.

Hoe style ik het rotan peuterbed?

Neem eens een kijkje op onze Instagram and Facebook pagina voor een fijne dosis inspiratie!

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.