Opgeruimde kinderkamer? Hier zijn onze 5 tips

Opgeruimde kinderkamer? Hier zijn onze 5 tips

Een opgeruimde kinderkamer kan een uitdaging zijn voor veel ouders. Maar met de juiste hulpmiddelen en organisatorische vaardigheden, kan een opgeruimde en georganiseerde kinderkamer worden bereikt. In deze blog zullen we vijf tips delen om de kinderkamer opgeruimd te houden met behulp van rotan opbergers.

  1. Gebruik een rotan speelgoedkist
   Een rotan speelgoedkist is een uitstekende oplossing voor het opbergen van speelgoed in de kinderkamer. Het is niet alleen een praktische opbergoplossing, maar ook een stijlvolle toevoeging aan de kamer. Een speelgoedkist kan dienen als het perfecte opbergmiddel voor grote speelgoeditems, zoals poppen, auto's en blokken.

   speelgoedkist rotan

    

  2. Gebruik een rotan mand voor klein speelgoed
   Naast een speelgoedkist kan een rotan mand ook van pas komen om kleinere items te organiseren. Denk aan knuffels, puzzels, boeken en spelletjes. Door een mand te gebruiken, kunnen deze items netjes worden georganiseerd en gemakkelijk worden gevonden.

   rotan speelgoedkist - mand - jongenskamer - opgeruimde kinderkamer
  3. Gebruik een rotan opberger voor kleding of beddengoed
   Rotan opbergers zijn niet alleen handig voor speelgoed, maar kunnen ook worden gebruikt om kleding of beddengoed op te bergen. Dit is een geweldige oplossing voor kledingstukken die niet opgehangen hoeven te worden, zoals sokken, ondergoed, pyjama's en t-shirts. Maar ook slaapzakken, hoeslakentjes en dekentjes berg je makkelijk op in onze rotan speelgoedkist. Door deze items op te bergen in een rotan opberger, wordt de kinderkamer netjes en opgeruimd gehouden.

   rotan opberg bankje - opgeruimde kinderkamer
  4. Gebruik een rotan mand met deksel voor vuile was
   Een rotan mand met deksel kan ook worden gebruikt als een oplossing voor vuile was in de kinderkamer. Dit houdt de kamer georganiseerd en zorgt ervoor dat vuile kleding niet overal rondslingert. Een mand met deksel kan ook dienen als een visueel aantrekkelijke toevoeging aan de kamer.

   rotan mand
  5. Organiseer het speelgoed per "soort"
   Dit werkt voor onze kinderen echt heel goed! We hebben in de kast meerdere kratjes staan (die leuke gekleurde van de Hema). Elk kratje heeft een eigen functie. Een kratje voor de auto's, een kratje voor de knutselspullen, eentje voor de Paw Patrol items en een krat voor de Playmobil.

   Dit maakt het voor de kinderen heel overzichtelijk. Natuurlijk om de spullen die ze nodig hebben te vinden, maar ook tijdens het opruimen is het gelijk duidelijk wat op welke plek teruggelegd moet worden. En zo zorg je gelijk voor een opgeruimde kinderkamer. 

 

Alle bovenstaande tips hebben natuurlijk geen enkele nut als je kind sowieso niet opruimt ;-). Probeer je kind aan te leren om eerst iets op te ruimen, voordat het volgende speelgoed uit de kast getrokken wordt. Dat geeft je natuurlijk niet gelijk garantie voor een opgeruimde kinderkamer, maar alle beetjes helpen! 

 

Inspiratie

Ben je benieuwd naar de leukste kinderkamers? Hoe onze Rotan Peuterbedden er uit zien in de jongenskamer? Hoe de Rotan Speelgoedkist Luna gestyled wordt in een babykamer? 

Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Facebook, Instagram en Pinterest.

Terug naar blog