Een kijkje achter de schermen bij Peuterbed Sam

Een kijkje achter de schermen bij Peuterbed Sam

Peuterbed Sam

Wow, we zijn inmiddels al een tijdje onderweg in de ontwikkeling van ons peuterbed Sam en wat wordt het gaaf!!! Het lijkt mij leuk om jullie eens mee te nemen in het proces.

Het idee

Ik hoef er niet moeilijk over te doen: rotan is super hot!!! En ook ik ben mega groot fan van dit prachtige, duurzame materiaal. Het mooie ervan vind ik, dat het echt geschikt is voor in elke ruimte in je huis. Wij hebben letterlijk op elke slaapkamer een rotan lamp hangen, er staan diverse rotan manden in ons huis, rotan plantenstandaard, rotan spiegels, wandhaakjes en ga zo maar door.

Ook had ik voor mijn oudste zoon Sam heel graag een rotan peuterbedje willen aanschaffen. Net als dat ik een rotan wieg voor hem had gewild. Sam is geboren in 2017, dus mijn zoektocht naar de rotan wieg gaat terug naar 2016. Toen kon je alleen nog maar vintage rotan wiegjes kopen en ik durfde dat niet aan, bang dat het niet aan de veiligheidsvoorschriften voldeed.

In 2019 bleek dat Sam er een broertje bij zou krijgen. En ook al sliep hij nog super goed in zijn ledikantje, we wilden wel graag dat hij ruimschoots gewend zou zijn aan een nieuw bedje voordat de baby geboren was. Dus met 2,5 jaar oud verhuisde Sam naar een peuterbed. Ik wilde heel graag een peuterbed, omdat ik hem nog zo klein vond voor een eenpersoonsbed. Dit is echt de perfecte tussenstap en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Alleen ook hier had ik mijn zinnen weer gezet op een rotan peuterbed. Je raad het al. Niet gevonden.

Ik had in Europa wel wat aanbieders van rotan bedjes gevonden, maar die vond ik zo enorm duur! Natuurlijk is het verklaarbaar, dat deze mooie handgemaakte bedjes qua prijs niet te vergelijken zijn met een Ikea’tje. Maar daar zit nog altijd een hoop tussenin.

Er is inmiddels een heel klein aanbod in rotan peuterbedden in Nederland. Dus we gaan de goede kant op! Alleen…. Echt ontworpen voor de meidenkamer. En dat is jammer, want rotan kan ook heel goed in de jongenskamer! Vandaar dat voor peuterbed Sam de focus lag op het ontwerpen van een unisex peuterbed.

kijkje achter de schermen bij rotan peuterbed sam

De zoektocht naar een leverancier

Van Vietnam naar China naar Indonesië. We hebben met veel leveranciers contact gehad. Met de een wat beter dan met de ander en met de een heel kort en de ander wat langer. Uiteindelijk stak er 1 leverancier echt met kop en schouders bovenuit. Omdat we zaken doen op afstand, vind ik communicatie en betrouwbaarheid ontzettend belangrijk. Zij gaven mij echt een ontzettend goed gevoel door snel te reageren, filmpjes te sturen van de werkplaats, van de verpakkingsmaterialen en al heel vroeg in het stadium met een digitale schets te komen. Zij hebben designers in dienst die je helpen om tot het perfecte ontwerp te komen en speciale ambachtslieden die alleen maar aan samples werken en daardoor heel goed kunnen meedenken en gedurende het proces met tips een mogelijke aanpassingen komen.

Het maken van het eerste sample

Inmiddels zijn we in de fase aanbeland dat het sample bijna af is. Ze zijn gestart met het maken van het frame. Hier hebben we op advies vanuit de werkplaats toch nog 2 aanpassingen gedaan die het frame steviger en nog mooier maken! De zijkanten zijn voorzien van een prachtig patroon, maar door de strakke basis blijft het echt een waanzinnig mooi unisex bed. Wanneer de sample af is, wordt het naar Nederland verzonden ter goedkeuring. Wij kunnen niet wachten!!!!

Start productie

Ik blijf productie een klein beetje een rotwoord vinden voor een proces waarin 100% handwerk wordt verricht, maar wanneer wij akkoord geven op het sample, gaan ze in Indonesië van start met de “productie”. In het voorjaar van 2021 mogen wij alle Peuterbedden in Nederland verwachten!

Inspiratie

Volg ons op Instagram en Facebook voor een fijne dosis rotan-inspiratie!

Terug naar blog