<meta name=”p:domain_verify” content=”0a7f1163acb9448f51d66c48ff12bfda”/>

Over Cokos

Rotan voor kids

Ontstaan uit de liefde voor rotan… een mooi duurzaam materiaal in combinatie met pure ambacht met als resultaat de mooiste rotan meubels voor jouw kids. 

Alles uit onze collectie wordt door onszelf ontworpen en vervolgens volledig met de hand gemaakt in Indonesië. In het ontwerp proces houden wij er altijd rekening mee dat de designs unisex zijn. Want wij vinden dat rotan gaaf is voor zowel meiden als jongens! 

Peuterbedjes - Cokos Rotan peuterbed Sam - peuterbed jongen - juniorbed
Peuterbedjes - Cokos Rotan peuterbed Sam Meisjesbed_ peuterbed meisjeskamer
Cokos Rotan peuterbed Sam Meisjesbed

Over Cokos

Mijn naam is Malou en ik laat mij dagelijks inspireren door mijn jongens Sam en Luc. 

De naam Cokos is ook afkomstig van een grapje dat mijn partner en ik altijd maakten toen ik nog zwanger was van Sam. Wij hadden onze vrienden wijs gemaakt dat ons zoontje Co zou gaan heten. Want: zijn achternaam is Kos. En Co Kos (kokos) kan natuurlijk echt niet. 😉 

Co Kos was dan niet de meest perfecte naam voor onze kleine man, de perfecte naam voor de shop was het wel! En zo is Cokos geboren…

Cokos rotan voor kids
Cokos rotan voor kids
Cokos rotan voor kids
Uniek kijkje achter de schermen

Het maken van een rotan meubelstuk, is een complex proces. Eentje waar met heel veel vakmanschap en passie aan gewerkt wordt door onze vaklieden in Indonesië. 

Ik vind het dan ook oprecht zonde dat er over dit proces relatief weinig bekend is. Alsof het enkel een kwestie is van het vullen van een container met mooie spullen en verschepen. Nee, het is veel meer dan dat.

Wist je bijvoorbeeld dat het buigen van de rotan lianen in de vorm zoals wij gekozen hebben voor ons Rotan Peuterbed Sam, 1 dag per bedje kost?

Ik nodig jullie dan ook van harte uit om dit proces te volgen via ons Instagram of Facebook account. Een uniek kijkje achter de schermen.