Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis
Cokos rotan voor kids - rotan peuterbed sam - rotan juniorbed - wat is rotan

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal afkomstig van de rotanpalm. Het is een harde soort liaan, die groeit in de tropische regenwouden. De meeste rotansoorten zijn klimplanten, maar er zijn ontzettend veel verschillende typen.

Wat is het verschil tussen rotan, riet en bamboe?

Er bestaat wat verwarring tussen rotan, riet en bamboe. Zo gek is dat niet, deze materialen lijken ook erg op elkaar. Maar waar rotan een soort liaan is die groeit in de tropische regenwouden, is riet een waterplant en in principe niet geschikt om meubels van te maken.

In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter. Bamboe is een grassoort. Ook bamboe groeit als kool en daarom worden deze materialen tegenwoordig gezien als de duurzame vervanger van hout. Het is een sterk, flexibel materiaal en is makkelijk te vormen en buigen. Perfect dus voor het maken van meubels!

Duurzame vervanger van hout

Rotan groeit heel snel en heeft weinig water nodig. Je vind deze liaansoort niet meer alleen in de jungle, het is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur! Het gebruik van natuurlijke materialen, geeft meteen een warme uitstraling aan je interieur. Niet zo gek dus, dat je tegenwoordig in bijna elke kamer van het huis wel een rotan product terug vindt! En… het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win!

Handmade

Tegenwoordig kiest men voor duurzaam! Dan zit je met rotan meubilair helemaal goed. Daarbij wil men vaak iets exclusiefs, iets origineels. Ons meubilair wordt volledig met de hand gemaakt en is daarom altijd uniek!

Peuterbed “Sam”

Ons waanzinnig mooie (unisex!) peuterbed “Sam” is werkelijk waar een echte eye catcher in de kinderkamer!

Het peuterbed is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het minimalistische design maakt dat het peuterbed ontzettend leuk staat in het kamertje van jongens en meisjes. Wij hebben voor peuterbed “Sam” gekozen voor een warme ‘honey brown’ kleur, wat extra warm oogt in de kinderkamer.

De afmeting 140×70 cm zorgt dat je kindje voldoende ruimte heeft in het juniorbed, maar is tegelijkertijd nog knus genoeg, zodat de overgang vanuit het ledikant niet zo groot is. Je kunt het bedje gebruikten tot zo’n 7 jaar.

Op zoek naar inspiratie?

Neem eens een kijkje op onze Instagram and Facebook pagina voor styling inspiratie voor jouw peuterkamer.

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.