Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis

5 redenen waarom een juniorbed een goed idee is.

Waarom juniorbed

Voordat je het weet, is je kleine alweer uit haar/zijn ledikant gegroeid. Waarom juniorbed. En dan is het tijd om na te denken over een groter bed. Welke keuzes heb je en wat is voor jullie de beste keuze? Kies je meteen voor een groot kinderbed, of ga je toch voor een tussenstap en kies je voor een peuterbed? De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van wat bij jullie als ouders en jullie kindje past. Geen enkele keuze is fout en alles kan. Het is natuurlijk wel van belang dat je kiest voor een veilig bed. Bij Cokos vind je peuterbedden van rotan. Rotan peuterbedden zijn duurzaam en staan natuurlijk prachtig in de kinderkamer! 

De kinderkamer moet rust, veiligheid en comfort bieden. Daar vind je bij ons de mooiste peuterbedden. waarom juniorbed.

Van een ledikant naar een peuterbedje of een kinderbed?

Een ledikantje is doorgaans 120 cm lang. Je zal begrijpen dat je kindje dit vrij snel ontgroeid is. Natuurlijk is dit, naast een wieg, wel de beste keuze om je baby in te laten slapen. Een ledikant biedt veiligheid en geborgenheid. Maar wanneer je kindje de leeftijd van ongeveer 18 maanden heeft bereikt, is het tijd om na te denken over een vervolgstap. Die keuze is voor sommige ouders moeilijker dan je zou denken. Je kunt kiezen uit de overstap naar een peuterbed, of naar een gewoon kinderbed. Een peuterbed is 70×140 cm en een kinderbed, ofwel een 1-persoonsbed, is 90×200 cm. Er zijn een aantal overwegingen die je mee moet nemen wanneer je kiest voor een groter bed voor je kindje. waarom juniorbed.

Je peuter wordt te groot voor het ledikant. Maar koop je nu een groot bed of kies je toch beter voor een juniorbed?

Vaak twijfelen ouders of een juniorbed wel een goed idee is. Ze willen niet graag geld uitgeven voor een bedje, wat slechts enkele jaren op de kinderkamer staat. Wij geven je vijf goede redenen om toch voor een juniorbed te kiezen:

1. Het kleinere formaat helpt hen rustiger te slapen

Heel wat kinderen voelen zich veilig in hun ledikantje met spijlen. Een groot, open bed kan beangstigend zijn en daarom zorgen voor minder slaapcomfort. Met een juniorbed, maak je de stap naar een uiteindelijk groot bed een stuk kleiner en vertrouwder. Het formaat is kleiner dan een eenpersoonsbed en doordat de randen en zijkanten hoger zijn, voelt het vertrouwd. Toch is het bed al groot genoeg voor jouw “grote” meid of jongen!

2. Gemakkelijker in- en uitstappen

Juniorbedden zijn vaak een tikje lager dan eenpersoonsbedden. Dat maakt het voor jouw kindje gemakkelijker in en uit het bedje te stappen. Draagt je kindje ’s nachts nog een luier en leert het ’s nachts naar het toilet te gaan? Komt je kleuter ’s nachts nog bij jou in bed liggen? Vooral dan wil je liever niet gewekt worden door een gillende peuter die in het donker niet uit dat hoge bed kan.

3. Val niet uit het bed!

Uit bed vallen; de grootste angst van moeders bij het kopen van een nieuw bed. Juniorbedden bieden vaak het voordeel dat ze aan de zijden decoratieve elementen inbouwen, waardoor je kindje minder snel uit bed valt.

Ons rotan peuterbed Sam heeft links en rechts van het hoofdje en aan het voeteneind zo’n nog decoratief element. Deze begrenzing vlakbij het hoofd helpt ervoor te zorgen dat je peuter niet zo maar uit bed kan vallen.

4. Maar de kosten van een juniorbed dan…?

Ja, je schaft een “extra” bed aan tenopzicht van wanneer je gelijk een overstap maakt naar een eenpersoonsbed. Maar dit weegt niet op tegen het slaapcomfort voor je kindje en daarmee ook voor jullie als ouders. Je kindje is met 2 jaar (de leeftijd waarop de overstap naar het juniorbed vaak gemaakt wordt) echt nog klein en moet nog een hoop leren. Zelf in en uit bed klimmen (en omgaan met deze vrijheid), zindelijk worden (ook ‘s nachts), stoppen met duimen/speen, en nog veel meer. Daarnaast is het ook voor je kindje ontzettend leuk en stoer als hij/zij met de leeftijd van 6 jaar naar een echt groot bed mag gaan! Het peuterbed zal blij ontvangen worden door het broertje of zusje. 

En zeg eerlijk… Je baby slaapt maar 12 weken in een wieg, maar 2 jaar in een ledikant en kan ruim 4 jaar in een peuterbed slapen! Opgroeien kost veel energie. Slapen in een comfortabele en veilige omgeving is belangrijk. Daarom zijn wij groot voorstander van het juniorbed. 

5. Meer ruimte

Op de kinderkamer staat heel wat speelgoed. Toch speelt je peuter vooral in de ruimte waar ook jij op dat ogenblik bent. Vanaf zo’n 3 jaar gaat je kind steeds vaker zelfstandig naar “zijn kamer” om er te spelen of een rustig moment te hebben. Een eenpersoonsbed neemt veel plaats in. Een juniorbed daarentegen geeft je kind ruimte om de kinderkamer beter te leren kennen. Het speelgoed zal snel verspreid liggen over de hele kamer, maar net dat bewijst dat je kind – letterlijk – de ruimte ook nodig heeft om zijn zelfstandigheid te ontdekken.

Inspiratie

Hoe zien de peuterbedden er uit in een jongenskamertje of juist in een meisjeskamer? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram and Facebook

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.