Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis

Vintage Peuterbed

Vintage peuterbed

Rotan vintage peuterbed Sam is speciaal ontworpen voor jou! Wij houden van het de vintage look en hebben ons daar ook door laten inspireren bij de ontwikkeling van dit vintage peuterbed.

5 redenen waarom een peuterbed een goed idee is

Je peuter wordt te groot voor het ledikant. Maar koop je nu een groot bed of kies je toch beter voor een juniorbed? Vaak twijfelen ouders of een juniorbed wel een goed idee is. Ze willen niet graag geld uitgeven voor een bedje, wat slechts enkele jaren op de kinderkamer staat. Wij geven je vijf goede redenen om toch voor een juniorbed te kiezen:

1. Het kleinere formaat helpt hen rustiger te slapen

Heel wat kinderen voelen zich veilig in hun ledikantje met spijlen. Een groot, open bed kan beangstigend zijn en daarom zorgen voor minder slaapcomfort. Met een peuterbed, maak je de stap naar een uiteindelijk groot bed een stuk kleiner en vertrouwder. Het formaat is kleiner dan een eenpersoonsbed en doordat de randen en zijkanten hoger zijn, voelt het vertrouwd. Toch is het bed al groot genoeg voor jouw “grote” meid of jongen!

2. Gemakkelijker in- en uitstappen

Peuterbedden zijn vaak een tikje lager dan eenpersoonsbedden. Dat maakt het voor jouw kindje gemakkelijker in en uit het bedje te stappen. Draagt je kindje ’s nachts nog een luier en leert het ’s nachts naar het toilet te gaan? Komt je kindje ’s nachts nog bij jou in bed liggen? Vooral dan wil je liever niet gewekt worden door een gillende peuter die in het donker niet uit dat hoge bed kan.

3. Val niet uit het bed!

Uit bed vallen; de grootste angst van moeders bij het kopen van een nieuw bed. Juniorbedden bieden vaak het voordeel dat ze aan de zijden decoratieve elementen inbouwen, waardoor je kindje minder snel uit bed valt.

Ons rotan vintage peuterbed Sam heeft links en rechts van het hoofdje en aan het voeteneind zo’n nog decoratief element. Deze begrenzing vlakbij het hoofd helpt ervoor te zorgen dat je peuter niet zo maar uit bed kan vallen.

4. Maar de kosten van een juniorbed dan…?

Ja, je schaft een “extra” bed aan ten opzichte van wanneer je gelijk een overstap maakt naar een eenpersoonsbed. Maar dit weegt niet op tegen het slaapcomfort voor je kindje en daarmee ook voor jullie als ouders. Je kindje is met 2 jaar (de leeftijd waarop de overstap naar het juniorbed vaak gemaakt wordt) echt nog klein en moet nog een hoop leren. Zelf in en uit bed klimmen (en omgaan met deze vrijheid), zindelijk worden (ook ’s nachts), stoppen met duimen/speen, en nog veel meer. Daarnaast is het ook voor je kindje ontzettend leuk en stoer als hij/zij met de leeftijd van 6 jaar naar een echt groot bed mag gaan! Het peuterbed zal blij ontvangen worden door het broertje of zusje. 

En zeg eerlijk… Je baby slaapt maar 12 weken in een wieg, maar 2 jaar in een ledikant en kan ruim 4 jaar in een peuterbed slapen! Opgroeien kost veel energie. Slapen in een comfortabele en veilige omgeving is belangrijk. Daarom zijn wij groot voorstander van een peuterbedje.

5. Meer ruimte

Op de kinderkamer staat heel wat speelgoed. Toch speelt je peuter vooral in de ruimte waar ook jij op dat ogenblik bent. Vanaf zo’n 3 jaar gaat je kind steeds vaker zelfstandig naar “zijn kamer” om er te spelen of een rustig moment te hebben. Een eenpersoonsbed neemt veel plaats in. Een peuterbed daarentegen geeft je kind ruimte om de kinderkamer beter te leren kennen. Het speelgoed zal snel verspreid liggen over de hele kamer, maar net dat bewijst dat je kind – letterlijk – de ruimte ook nodig heeft om zijn zelfstandigheid te ontdekken.

Vintage inspired rotan peuterbed Sam

Het rotan peuterbed “Sam” is een prachtig Handmade by our craftsmen, with a timeless and unisex design. A real eye catcher in your child’s room! Rattan is an incredibly strong and sustainable material.

Het rotan peuterbed is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het minimalistische design maakt dat het peuterbed ontzettend leuk staat in het kamertje van jongens en meisjes. Wij hebben voor peuterbed “Sam” gekozen voor een warme ‘honey brown’ kleur rotan, wat extra warm oogt in de kinderkamer en de uitstraling heeft van een vintage peuterbed.

De afmeting 140×70 cm zorgt dat je kindje voldoende ruimte heeft in het peuterbed, maar is tegelijkertijd nog knus genoeg, zodat de overgang vanuit het ledikant niet zo groot is. Je kunt het bedje gebruikten tot 6 jaar.

Inspiratie

Hoe zien de peuterbedden er uit in een jongenskamertje of juist in een meisjeskamer? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram and Facebook

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.