Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis

De beste peuterbedden van 2021

Toddler Beds

Bijna elk kindje maakt tegenwoordig de tussenstap van het peuterbedje. En dat is niet zo gek. Het is namelijk een fijne tussenoplossing voor zowel het kindje als de ouders. Een peuterbedje biedt je kindje de geborgenheid van een ledikant, doordat het qua formaat niet zo groot is als een eenpersoonsbed en er vaak een uitvalhekje bij zit. Ook zie je vaak dat de hoofd- en voeteneinden verhoogd zijn en langs de zijkanten van het bed doorgetrokken worden, om te voorkomen dat je kleintje uit bed kan vallen. Daarnaast is het voor de ouders ook een geruststellende gedachte dat een peuterbed lager is dan een gewoon bed, waardoor je zoon of dochter makkelijken veilig zelf uit het bedje kan klimmen. Tijd dus om een peuterbedje uit te kiezen! Wij helpen je met een overzicht van de 5 beste peuterbedden 2021. 

rattan toddler bed for boys

Natuurlijk mag het rotan peuterbed Sam niet ontbreken in dit lijstje! Het rotan peuterbed “Sam” is een prachtig handgemaakt peuterbed met een tijdloos en unisex design. Een echte eye catcher in de kamer van jouw kindje! Rotan is een ontzettend duurzaam en sterk materiaal. En kies je voor dit bed, dan kies je voor vakmanschap. De bedjes worden namelijk met de hand gemaakt in Indonesië. Doordat rotan een natuurproduct is en door het handwerk, is elk bedje uniek.

Het rotan peuterbed is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het minimalistische design maakt dat het peuterbed ontzettend leuk staat in het kamertje van jongens en meisjes. Wij hebben voor peuterbed “Sam” gekozen voor een warme ‘honey brown’ kleur rotan, wat extra warm oogt in de kinderkamer.

De afmeting 140×70 cm zorgt dat je kindje voldoende ruimte heeft in het peuterbed, maar is tegelijkertijd nog knus genoeg, zodat de overgang vanuit het ledikant niet zo groot is. Je kunt het bedje gebruikten tot 6 jaar.

 
Ikea Minnen meegroeibed

Het blijft een klassieker, het meegroeibedje van Ikea. In de “peuterstand” is dit bedje bijna afgesloten en kan je kindje er dus niet uitvallen. Het feit dat je dit bedje vervolgens kan laten meegroeien met je kindje, heeft meerdere voordelen. Allereerst is het voor je portemonnee natuurlijk heel fijn dat je geen nieuw bed meer hoeft te kopen voor je zoon of dochter! Ook voor je kind is het fijn dat hij of zij in haar eigen bed kan blijven, zodat er niet opnieuw gewend hoeft te worden aan een nieuw bed.

Ben je het type (net als ik overigens) dat graag van veranderen houdt? Dan kan je misschien beter voor een peuterbedje kiezen met een vast formaat (dus geen meegroei bed), dan weet je zeker dat je weer een nieuw item voor de kinderkamer kan kopen als je zoon of dochter 6 a 7 jaar is.

5 beste peuterbedden van 2021
Een bedhuisje

Houdt je kind van beleving? Dan is een bedhuisje een ontzettend leuk idee! Een bedhuisje zorgt voor een intieme setting waarin je kleintje zich snel veilig en geborgen zal voelen. Hang wat gezellige vlaggetjes en een lampensnoer in het huisje en het feestje is compleet. Als je het nog wat creatiever wil, dan zijn er ook bedjes in de vorm van een pipo wagen of een race auto. Je kan werkelijk waar alle kanten op! 

de 5 beste peuterbedden van 2021
Sebra Meegroeibed

Om nog even terug te komen op het concept meegroeibed, is er nog altijd een “next level”. Het Sebra meegroeibed koop je namelijk als ledikant! En deze kan meegroeien met je kindje tot een peuterbedje en eenpersoonsbed. Het heeft een mooi scandinavisch design en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Basic peuterbedden

Als je van eenvoud houdt, dan zou je natuurlijk kunnen kiezen voor het eerdergenoemde rotan peuterbed Sam. Dit is een eenvoudig ontwerp, zonder al te veel tierelantijnen. Maar in de categorie “basic peuterbedden” zijn er natuurlijk meerdere opties, zoals:

  • Sniglar peuterbed van Ikea. Eenvoudig van vorm en van blank hout voor een klein prijsje.
  • Eenvoudig wit bed Charlie van het eigen merk van Wehkamp.

Peuterbed met een lade. Heb je te maken met een kleine kinderkamer en kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken voor bijvoorbeeld beddengoed en/of speelgoed? Kijk dan eens naar een peuterbed met opberglades.

De 5 beste peuterbedden van 2021
Hoe style ik een peuterbed?

Neem eens een kijkje op onze Instagram and Facebook pagina voor een fijne dosis inspiratie!

De 5 beste peuterbedden 2021

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.