Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Elke dinsdag meubeltransport = woensdag in huis

Bamboe bed

Ikea bamboe bed

Voordat je het weet, is je kleine alweer uit haar/zijn ledikant gegroeid. En dan is het tijd om na te denken over een groter bed. Welke keuzes heb je en wat is voor jullie de beste keuze? Kies je meteen voor een groot kinder bed, of ga je toch voor een tussenstap en kies je voor een peuterbed? De keuze die je hierin maakt is afhankelijk van wat bij jullie als ouders en jullie kindje past. Geen enkele keuze is fout en alles kan. Het is natuurlijk wel van belang dat je kiest voor een veilig bed. Bij Cokos vind je bed bamboe. Bamboe bed zijn duurzaam en staan natuurlijk prachtig in de kinderkamer! Bamboe bed Ikea.

De kinderkamer moet rust, veiligheid en comfort bieden. Daar vind je bij ons de mooiste peuterbedden. 

Van een ledikant naar een peuterbedje of een kinderbed?

Een ledikantje is doorgaans 120 cm lang. Je zal begrijpen dat je kindje dit vrij snel ontgroeid is. Natuurlijk is dit, naast een wieg, wel de beste keuze om je baby in te laten slapen. Een ledikant biedt veiligheid en geborgenheid. Maar wanneer je kindje de leeftijd van ongeveer 18 maanden heeft bereikt, is het tijd om na te denken over een vervolgstap. Die keuze is voor sommige ouders moeilijker dan je zou denken. Je kunt kiezen uit de overstap naar een peuterbed, of naar een gewoon kinderbed. Een bamboe bed is 70×140 cm en een kinderbed, ofwel een 1-persoonsbed, is 90×200 cm. Er zijn een aantal overwegingen die je mee moet nemen wanneer je kiest voor een groter bed voor je kindje. Bamboe bed ikea.

Toddler Beds

Rotan peuterbed

Een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd, is een fijne tussenstap voor je kindje nadat hij of zij het ledikantje ontgroeid is. Doordat het peuterbed kleiner is als een eenpersoonsbed, voelt het voor je kindje toch nog geborgen aan. 

Een peuterbed voor meer geborgenheid

Niet alleen voor je kindje is de overstap van het ledikantje naar een groot bed een grote stap. Ook voor jullie als ouders is het spannend! Want je kleine kan nu ineens zelf uit bed klimmen en zou zelfs uit bed kunnen vallen!

Daarom hebben peuterbedden bij het hoofd- en voeteneind ook hogere zijkanten dan een gewoon bed. Dit zorgt er voor dat je kindje wordt “tegengehouden” als hij of zij uit bed dreigt te vallen. Ook bieden de hoge zijkanten een gevoel van geborgenheid, zoals ze dat ook in het ledikantje hebben ervaren. 

De ideale tussenoplossing voor de kleine kinderkamer

De babykamer is vaak het kleinste kamertje in huis. Maar om naast de stap van een nieuw bed nu ook gelijk een hele nieuwe kamer te introduceren, is misschien wat veel voor je kleintje. Dan is een peuterbedje precies wat je zoekt. Door de tussenmaat is het niet alleen een fijne slaapplek die je kindje geborgenheid biedt, het neemt ook minder ruimte in dan een groot bed. 

Veilig groot worden

Een peuterbed is een goede manier om je kindje steeds wat zelfstandiger te laten worden. Doordat het bedje wat lager en kleiner is dan een groot bed, kan je kind makkelijk in- en uitstappen. 

Wat is rotan?

Rotan is een materiaal afkomstig van de rotanpalm. Het is een harde soort liaan, die groeit in de tropische regenwouden. De meeste rotansoorten zijn klimplanten, maar er zijn ontzettend veel verschillende typen.

Wat is het verschil tussen rotan, riet en bamboe?

Er bestaat wat verwarring tussen rotan, riet en bamboe. Zo gek is dat niet, deze materialen lijken ook erg op elkaar. Maar waar rotan een soort liaan is die groeit in de tropische regenwouden, is riet een waterplant en in principe niet geschikt om meubels van te maken.

In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter. Bamboe is een grassoort. Ook bamboe groeit als kool en daarom worden deze materialen tegenwoordig gezien als de duurzame vervanger van hout. Het is een sterk, flexibel materiaal en is makkelijk te vormen en buigen. Perfect dus voor het maken van meubels!

Duurzame vervanger van hout

Rotan groeit heel snel en heeft weinig water nodig. Je vind deze liaansoort niet meer alleen in de jungle, het is tegenwoordig niet meer weg te denken in het interieur! Het gebruik van natuurlijke materialen, geeft meteen een warme uitstraling aan je interieur. Niet zo gek dus, dat je tegenwoordig in bijna elke kamer van het huis wel een rotan product terug vindt! En… het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win!

Inspiratie

Hoe zien de peuterbedden er uit in een jongenskamertje of juist in een meisjeskamer? Of ben je benieuwd hoe je dit meubelstuk duurzaam kan (her)gebruiken wanneer je kindje er uit is gegroeid? Wij zorgen dagelijks voor een fijne dosis inspiratie op onze social media kanalen Instagram and Facebook

Wij maken gebruik van Cookies om je bezoek aan onze website te optimaliseren.