Wat is het perfecte kraamcadeau?

Wat is het perfecte kraamcadeau?

Het is allemaal zo makkelijk niet, de zoektocht naar een leuk en origineel kraamcadeau. Want, hebben jij en de kraamvrouw wel dezelfde smaak? Of heeft ze niet al álles zelf aangeschaft? En binnen welk budget ben je van plan te gaan shoppen? Ik geef het eerlijk toe; elke keer als er weer een baby’tje geboren wordt, broed ik weer op dit vraagstuk. Het ene kraamcadeau past niet altijd bij een bepaalde persoon, maar ik denk dat je met onderstaande tips bijna niet fout kan gaan!

Origineel kraamcadeau onder de € 15,00

Eén van de cadeaus die ik voor de geboorte van Sam had gekregen, vond ik zo leuk dat ik die tegenwoordig ook aan veel mommy’s & hun kleintje cadeau doe. Een lieve poster van Studio Circus, bevestigd op een stoere houten plank. De posters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende dieren. Dus er is zit er altijd wel eentje bij die bij de babykamer in kwestie past. En een dierenposter is altijd goed, ook als de baby een dreumes, peuter of kleuter wordt. Ook het merk Oh My Goody heeft gave posters met bijvoorbeeld de naam of initaal van de kleine, altijd in het zwart wit.

Onze houten posterplanken worden met de hand gemaakt van gerecycled hout. Elke plank is dus uniek! Hout is wat mij betreft ook altijd goed, het past bij elke kleur en woonstijl.

De poster shop je al vanaf € 4,95 en de houten plank voor € 9,95.

Origineel kraamcadeau onder de € 30,00

Elke nieuwbakken ouder wil het liefst niets anders horen of zien dan de naam van zijn of haar pasgeboren kindje. Deze naam is namelijk met veel zorg uitgekozen en het is iets waar ze super trots op zijn. Een schot in de roos is wat mij betreft dan ook het Oh My Goody naamshirt. De shirts zijn van prachtige kwaliteit én de naam van de kleine spruit staat er op! Dit super leuke kraamcadeau scoor je al voor € 23,95.

Ook vind ik het altijd leuk om net even iets verder te denken dan de babytijd om op een origineel cadeau te komen. Oké, papa en mama moeten wel eventjes wachten tot ze het cadeau kunnen gebruiken, maar het is juist leuk als je na 6 maanden ook weer iets ‘nieuws’ uit de kast kan trekken. Hoe ontzettend leuk is het ‘Om nom nom’ serviessetje? Het is stoer in het zwart wit, dus leuk voor jongens en meisjes. Op het kommetje staan grappige illustraties van een donut die langzaam wordt opgegeten en op het bordje een puntzakje friet, een pizzapunt, een appel en een boterham. Ik ben zelf fan van het zelf maken van babyhapjes, maar kan daarom juist deze knipoog naar ‘ongezonde’ items als een donut erg waarderen.

Origineel kraamcadeau boven de € 30,00
Kraammand

Heb je nou een grote vriendinnengroep en wil je met zijn allen een mooi cadeau geven? (Of gewoon een wat groter budget beschikbaar gesteld omdat het je eerste nichtje/neefje is bijvoorbeeld.) Dan is de kraammand echt een hit. Als kraamvrouw is dit De Droom der Cadeaus. Je mag namelijk elke dag van je kraamweek een cadeautje open maken! Je kan er voor kiezen om de cadeaus te nummeren om een bepaalde volgorde van openmaken te bepalen, of de kraamvrouw elke dag zelf een cadeautje te laten kiezen.

Cadeautjes die het altijd goed doen in de kraammand: Een shirtje/pyamaatje/lief pakje, een voorleesboek, een badspeeltje, een servies- of besteksetje, een mooie XL hydrofiele doek, iets decoratiefs voor op de babykamer zoals bijvoorbeeld een poster met de initiaal van de baby, een knisperboekje, een bijtring, een mooie wikkeldoek of zacht dekentje, een schattig nachtlampje, een mooie slab, en ga zo maar door. Stop er ook altijd iets in voor papa en mama. Een fles bubbels of een bon om lekker uit lunchen te gaan bijvoorbeeld.

Pak alle cadeautjes leuk in en versier de mand mooi voor een feestelijk resultaat.

Handgemaakt poppenhuis

Project Dollhouse heeft ENORM gave poppenhuizen! En don’t worry, dit is niet alleen voor meiden. Ze hebben ook een ‘boys Cave’. En doordat je de (eigentijdse!) inrichting helemaal zelf kan bepalen en samenstellen, wordt de look van het poppenhuis zo stoer of zoet als jij zelf wilt. Letterlijk alles wordt speciaal voor jou met de hand gemaakt. Unieker wordt het niet! 

Hopelijk heeft deze blog je de inspiratie gegeven om tot een origineel kraamcadeau te komen! Ben je er toch nog niet helemaal uit? Stuur me even een berichtje, ik vind het super leuk om met je mee te denken!

Liefs,

Malou

More
articles